Güne Mükemmel Başlayalım Mı?

09:41

Herkese Merhaba,

Bugün Pazartesi. Ben söylemeden önce de biliyordunuz, hatta acı acı hissediyordunuz. Hatta ve hatta sabah alarmın çalmasıyla 'Olamaz' etkisini hissettiğiniz andan beri biliyorsunuz. Ne kadar abartarak anlattım değil mi? Aslında biz de öyle yapıyoruz. 'Pazartesi' , sözcüğünün arkasına 'Sendrom' kelimesini ekleyip, günü kendimize işkence ediyoruz. Günle de kalmayıp haftayı işkenceye çeviriyoruz çünkü sendromu unutma evresi hemen hemen Çarşamba sabahına kadar devam ediyor. Çarşambadan sonra da bir bakıyoruz 'Hoop Pazar olmuş bile!' 

Biz farketmeden haftalar bu şekilde; biz daha ne yaşadığımızı, ne hissettiğimizi, hatta hangi tarihte olduğumuzu anlamadan ve yaşadığımız hiçbir duyguyu hazmedemeden koşup gidiyor.

'En büyük korkun ne?' deseler; cevabım kesinlikle 'yaşadıklarımı ve hissettiklerimi unutmak' derim. Hazmedemediğim ya da içime işleyemeyediğim her şeyi de çok kolay unutabileceğimin farkındayım.
Bu yüzden günleri 'yaftalamak' ve çabuk geçsin diye beklemek istemiyorum. Onun yerine günlerimi daha güzel, daha keyifli ve hatta daha sağlıklı bir hale getirmek istiyorum.



Bununla ilgili olarak da haftalardır (sanırım aylardır) kitaplığımda duran ELLE dergisiyle aldığım bir kitabı kurcalamaya başladım.

'Güne Mükemmel Başla / Tibet'in Gençlik Pınarı'

Kitapta, Tibet'in 'Beş' hareketini yaparak vücudumuz için yepyeni bir altyapı oluşturmamızın mümkün olduğu anlatılıyor. Toplamda 10 ile 20 dakika arasında değişen bu beş hareket vücudumuzdaki 7 çakranın aynı anda ve aynı hızda dönmesini sağlıyor ki bu da sağlıklı bir vücuda denk geliyor.

Peki Çakra nedir? Kısaca, kökeni Hint Geleneklerine dayanan vücudumuzdaki enerjı alanları. Deli saçması gibi gelse de yapılan birçok bilimsel araştırmada, vücudumuzda salgılanan ve hormonların yöneticisi olarak bilinen endokrin hormonuyla bağlantısı olduğu kanıtlanmış durumda.

Bu beş hareketi belli bir sürede yaptığımızda daha sağlıklı ve daha genç bir vücuda sahip olabileceğimiz vaadediliyor. Bunu kim istemez ki! Deli saçması olsa bile her sabah kendime ayıracağım maksimum 10 dakika günümü zaten güzelleştirecektir. Hiç olmadı belki de Plasebo Etkisi yaratır ve kendimi daha iyi hissederim.

Bu Tibet'in Beş Hareketi , günlerimi güzelleştirmek adına atacağım ilk adımlardan biri olacak gibi. Denemeye değer buluyorum. Denedikçe etkilerini de yazabilirim isterseniz ama kendinize bir şans vermekten korkmayın. Hayatımızın geri dönüşü yok. Şu an bu yazıyı okurken, giden saniyelerinizin geri dönüşü yok. (Yazıyı okumayın bırakın demek istemediğimi biliyoruz değil mi? :))
Kendiniz için sevdiğiniz şeyleri yapacak zamanlar yaratın. Kendinize zaman yaratın.

Snapchat (ayse.bykl) üzerinden güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı paylaşıyor olacağım. İsterseniz destekçiniz bile olabilirim :)

Yorumlarınızı bekliyorum..

Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın :)

Benzer Yazılar

0 Yorum