Hayal Defteri

22:08

Herkese Selam,

Hiç 'Bunu yapmazsam, gözlerim açık gider' tabirini kullandınız mı? Ben çok kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum.



Çocukluğumdan bu yana ailemin benden duymaktan sıkıldığı tek söz 'Yapacağım.' Sanırım bir de 'Alacağım!' Neyse
Hayatın tadının deneyimlemekte olduğunu düşünen bir insanım ve ne kadar çok şeyi deneyimlersem hayattan o kadar zevk alabileceğime inanırım. 'En güzel yerleri görmeli, en güzel duyguları hissetmeli, en lezzetli yemekleri yemeli, en hoş kokuları koklamalı, en güzel şarkıları dinlemeli, ....' gibi uzun bir mottom var hatta. Ancak bu şekilde hayatımı dolu dolu yaşayıp, beklenen son geldiğinde huzurlu olabilirim.

Bu düşünceden dolayı yaklaşık 4 sene önce bir defter edindim. Gideceğim yerleri, tadacağım yiyecekleri, izleyeceğim dizi, film vs. , dinleyeceğim şarkıları, içeceğim kahveyi bile yazdığım bir defter. Bir bakıma yol haritası oluşturuyor bana. Bir nevi 'Ölmeden Yapılacaklar Listem' 
Gerçekleştirmek istediğim en büyük hayallerimden ( kendi işimi kurmak, dünya turuna çıkmak gibi..) tutunda düzenli yapacaklarıma (her yıl fidan dikmek gibi.. ) kadar..

Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, geçen günlerde bir kitap çıkardı Hayallerin Defteri Hayalleri gerçekleştirmenin en güzel yolunun hayalleri yazmak olduğunu anlatmış. Yıllarca kendi tuttuğu hayal defterinden bahsetmiş.

Sanırım böyle bir defter tutmanın en güzel yanı; gerçekleştirilen her maddenin üzerinin çizilmesi ve başardığınız hissi.

Evet, zamanımız ne zaman bitecek bilmiyoruz ama hayatımızı belli kalıplara sığdırıp, zamanı geçirmektense zevk alarak yaşamak elimizde.

Sizin hayalleriniz neler?
Hayatınızı dolu dolu yaşamak için neler yapıyorsunuz?
Sevgiyle ve Sağlıkla kalın..

Benzer Yazılar

0 Yorum