Vaktim Yok Demeyin, Online Kursa Gidin!

13:58

Herkese Selam,

Hepimizin çok yoğun olduğu ve kafamızı kaşıyacak vaktimizin olmadığı zamanlardayız. Zira hepimiz ya işten güçten ya da Instagram'dan çıkamıyoruz. Yabana atılmayacak bir gerçek varsa o da hepimizin içinde bir influencer var ve bu influencer başkalarının hayatlarını çok merak ediyor.

Durum böyle olunca yeni bir şeyler öğrenmeye vaktimiz kalmıyor çünkü zaman kuş misali uçup gidiyor. Geçenlerde Instagram hesabım üzerinden bu konuyla ilgili bir anket yaptım.

Sonuçlar gördüğünüz gibi. Yeni şeyler öğrenme konusunda meraklıyız fakat bir kursa adapte olmayı sevmiyoruz. Online olsun bizim olsun, rahat olsun kafasındayız. 

Ev şu an sertifikadan geçilmiyor, annem 'bunları çeyizine koyacağım' diyorsa online kursların katkısı büyük. Oldukça meraklı yapım için üniversitede her merak ettiğim konunun eğitimini alarak kendimi yıpratmaktansa, bu şekildeki kurslar oldukça faydalı. Kullandığım/deneyimleme imkanı bulduğum birkaç online kurs hizmeti veren siteyi anlatacağım aşağıda. 


Göz bebeğim olur kendisi. Şu an devam eden 13 kursum var içerisinde (Beslenme, Halkla İlişkiler, Fransızca, Dijital Fotoğrafçılık gibi) Tamamen ücretsiz. Sadece ben 'gözle gördüğüme inanırım, elimde bir sertifika olsun' derseniz sertifikanızı evinize kadar gönderiyorlar ama ücretini ödemeniz koşulu ile. Bu ücret ise seçtiğiniz kursun değerine göre değişiyor. Diploma programları biraz daha pahalı. Ama gerek yok derseniz de size bir sertifika numarası veriyor özgeçmişinize ekleyebilmeniz için.  9 farklı kategori sunuyor öncelikle; Teknoloji, Dil, Bilim, Sağlık, Beşeri Bilimler, İş, Matemetik, Pazarlama ve Yaşam Tarzı. Kursların dili değişse de çoğunluğu İngilizce ve ne yazık ki hiç Türkçe ders yok. Bu yüzden İngilizce biliyor olmanız gerekiyor. 


Ücretli/ücretsiz, Türkçe/ İngilizce, bireysel/kurumsal birçok eğitimi bünyesinde barındıran bir site. Ücretli olanlar içinse her daim bir indirimi var. Udemy ile ilgili beni en sevindiren şey ise kurucularının arasında iki tane Türk olması. Milletçe yaptığımız girişimlerin uluslararası bir platforma dönüşmesi bence gururlandıran bir konu. 60000+ online kursa hakim olması da aradığınız her konuyla ilgili kurs bulabilmenize imkan sağlıyor. Bence tek kötü yanı kursların bireysel de olabilmesi. Çünkü kişinin ne kadar yetkinliği var bilmiyoruz ve bu konu bana güvence vermiyor. Bu yüzden de seçerken üniversitelerin hazırladığı kursları tercih etmeye çalışıyorum. 




Coursera ve edX bence benzer platformlar. İkisinde de Michigan, Illinois, Berkeley, Harvard, Oxford gibi köklü üniversitelerin hazırladığı kurslar var. Dilleri genel olarak İngilizce. Kursları online takip edebildiğiniz gibi geçmiş dönemlerdekileri de alabiliyorsunuz. Evet, hemen hemen hepsi ücretli ve dolar bazlı. Ama iyi bir üniversiteden online da olsa sertifika almış olmak bence önemli. 


LinkedIn 'in kurulmasından sonra ortaya çıkan ve kendimizi yeni iş dallarında geliştirmemizi sağlayan platformlar. Genelde bireysel kurslar var. Sitelere kaydolmak ücretli olduğu için kurslardan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. En güzel avantajları oldukça üstün yetkinlikler sağlayan kurslar olması. 


Yazılımla olan bağımı bilmeyen kalmadı sanırım. Codecademy ücretsiz kodlama öğrenmenizi sağlayan bir platform. İsterseniz ücretli kısmını satın alıp, yazdığınız uygulamaları test edebiliyorsunuz. Ben Java öğrenmeye başladım ve İngilizce. Ama zaten amacınız kodlama öğrenmekse İngilizce bilmeniz gerekiyor. Çünkü terimler İngilizce. 

Evet, her şeyin başı İngilizce. Önce onu bilirsek tüm kapılar rahat rahat açılacak. Onunla ilgili ise tavsiyem bol bol pratik yapabileceğiniz bir ortam yaratmanız. Duolingo ise en güzel destekçiniz olabilir. 

Sizin kullandığınız / deneyimlediğiniz online kurslar var mı? 
Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın ❤

Benzer Yazılar

1 Yorum