Speak in English!

09:00

Herkese merhaba,




Hemen hemen hepimiz artık birer bağımlıyız. Neyi kastettiğimi eminim ki anladınız; Telefon! Kontrol etmeden, devamlı bakmadan duramıyoruz. Ben aslında 'Telefon Bağımlısı' ibaresini hiç kabul etmez, inatla 'Hayır, telefon bağımlısı değilim. Ben internet bağımlısıyım' derdim.Ta ki bugüne kadar; bu gün 3 dakika içinde 4 kez telefonun kilidini açıp kapayınca anladım ki tam bir telefon bağımlısıyım. Hayır, korkuyorum bir de telefonun kilidini bozacağım diye..
Peki ya siz?..
Gün içinde telefonunuzu kaç kez elinize alıyorsunuz? En çok sosyal medya hesaplarında mı yoksa diğer uygulamalarda mı vakit geçiriyorsunuz? Hangi uygulamaları daha çok kullanıyorsunuz? Yoksa siz de benim gibi sadece 'İnternet Bağımlısı' mısınız?
Aslında bugün sizlere telefonumda olan ve kullanmayı sevdiğim bir iki uygulamadan bahsetmek istiyorum. Bu sayede telefonların kilitlerini boş yere açmamış oluruz belki :)
Biliyoruz ki hayattaki en zor şeylerden biri de 'dil öğrenmek'. Kurslara gideriz, yabancı arkadaşlar edinmeye çalışırız, gece gündüz demeden yabancı dizi izleriz ama en sonunda 'Yok ya yurtdışına gitmeden olmuyor bu iş!' deriz. Aslında oluyormuş, yapabilenler var en azından.
İki kere hazırlık eğitim alıp, bir dönem özel ders vermiş olmama rağmen hala yetersiz gördüğüm bir İngilizce'ye sahibim ben de. İşte bunu geliştirebilmek adına telefonuma bir iki uygulama indirdim.

Duolingo
Muhtemelen duymuşsunuzdur. Belli günlük hedeflerle çalışmanızı sağlarken, konuşma, yazma ve dinleme gibi yeteneklerinizi de geliştiriyor. Bir gün yapmayı unuttuğunuzda da haber veriyor. Baktı siz 3 gün üst üste uygulamayı kullanmadığınız; 'Benden bu kadar!' deyip trip atıyor. :) Level level gidiyor ve bir anda zorlamıyor. Ayrıca sadece İngilizce değil diğer diller için de kullanabilirsiniz.

Voscreen
Bu uygulamayla tanışmam Facebook sayesinde oldu. 'Sıkılmadan İngilizce Öğren!'  gibi bir sloganı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Fakat beni tav eden asıl kısmı; İngilizce öğretme işini film, belgesel, vs. gibi yapımlar aracılığıyla yapması. Filmlerle aranız iyiyse seveceğinize eminim. Tam bir oyun gibi.

Spanish Dict
Adından da anladığınız gibi bir İspanyolca Sözlük. Her gün sabah 9'da bir kelime gönderiyor size. Aynı zamanda kelimenin türlerini gösterip, çeşitli örnekler veriyor. Ne kadar çok cümle, o kadar kolaylık tabii ki..

Tahmin edeceğiniz gibi bu üç uygulama internetsiz çalışmıyor. Voscreen hariç, kotayı çokta zorlamıyor. Ben severek kullanıyor ve faydasını görüyorum. Çevremdekilerin beynini 'yükle, yükle' diye yedikten sonra sizinle de paylaşmak istedim.
Siz hangi uygulamaları severek kullanıyorsunuz?
Yorumlarınızı ve maillerinizi bekliyorum.
Aklınıza takılan bir konu olursa seve seve yardımcı olmak isterim.
Sevgiyle ve huzurla kalın..


Benzer Yazılar

3 Yorum

  1. Güzel tavsiyeler... ben samsung not3 kullanıyorum. Ve telefonu elime alış sebebim genelde sosyal paylaşım siteleri için oluyor oyun oynamayı hiç sevmem birde S not diye bir uygulamam var orada sizinde bilfiğiniz üzere bazı çizimler yapıyorum amatörce birde bunun için böyle işte. Cok hastayım yazamadım 😊 affola... @dark_s_owl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimleri bilmez miyim ya :) Ellerinize sağlık.. Çok teşekkür ederim.. Devamı gelecek uygulamaların bu arada :)

      Sil
    2. Çok geçmiş olsun bu arada..

      Sil