Sona Kalan - Tess Gerritsen

10:00

Herkese Merhaba,

2012 Haziran ayıydı. Atatürk Kitaplığı'nda dolaşırken Cerrah ile karşılaştım. Tess Gerritsen ile o zaman tanışmıştım. Hatta ilk cinayet romanımdı. O zamana kadar en sevdiğim tür biyografi derken, gerilim türünü de bir o kadar sevdiğimi farkettim. O gün bugündür hemen hemen tüm Tess kitaplarını okudum. Onunla kalmayıp uyarlanan dizinin de en büyük fanı oldum.


Haziran ayı içinde iki kütüphane, bir sahaf gezdim ve sonuç bu! Sona Kalan Tess'in okumadığım kitaplarından biriydi. Beğendim mi? Bayıldım. Ofiste, toplantı aralarında bile okudum kısacası.

Aslında klasik Rizzoli & Isles hikayelerindendi fakat diziden mi bilmem epey başarılı buldum.

Ne anlatıyor peki?

Claire, Will ve Teddy.. Aynı yaşlarda üç çocuk. Tek ortak bağları yaşadıkları trajedi. Aileleri 2 sene önce farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde infaz edilir ve bir şekilde üçü sağ kalır. Koruyucu ailelerinde yaşamaya başlayan çocukların 2 yıl sonra koruyucu aileleri de katledilince dosya Rizzoli'ye gelir. Çocuklar farklı şekillerde Evensong isimli bir okula götürülür. Bu okul diğer okullara göre biraz farklıdır. Ailelerindeki cinayetlerden bir şekilde hayatta kalmış öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşur. Onlar orada güvendedir ya da öyle düşünülür. Rizzoli olayı soruşturmada derinlere indikçe karmaşanın içinde bulur kendini. CIA ajanları da işin içindedir ve Rizzoli ile ortak olacaklarını söylerler fakat Rizzoli'nin içine sinmez bu durum. Evensong'ta bir çatışma ve yaşayan bir baba ile sonunu tasarlamak mümkün olmadı açıkcası.

Bu tarz kitaplarda sürprizi bozulmasın diye detaya girmek istemiyorum çünkü sonunu öğrenmenin büyüyü bozduğunu düşünüyorum.

Siz neler okudunuz? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum :)
Okumak, bir ilaçtır.
Sevgi ve Sağlıkla kalın :)

Benzer Yazılar

2 Yorum

  1. blogunu görünce çok beğendim, hele ki tess gerritsen hayranı oldugunu gördüm ya bayıldım :) bende çoook severim o yazarı ve hemen hemen bütün kitaplarını okudum. Gerilim türünde ona benzer bir yazarda henüz keşfetmedim :) sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çok sevindim :) Tess, muhteşem bir yazar ve O devamlı yazsın biz de devamlı okuyalım :) Dizi izlemeyi seviyorsan Rizzoli & Isles dizisini kesinlikle tavsiye ederim :)
      Sevgiler :)

      Sil