Ne Buldum? - Ocak

16:30

Herkese Merhaba,

Bu yaşıma kadar yeni keşfedilen, yeni yapılan şeylere karşı hep bir merakım oldu. Bu yüzden blog yazarlarının ve Youtuberların 'Ay Sonu Favorileri' şeklindeki içeriklerini severek takip ettim ve böylece yeni yerler, yeni kitaplar, yeni şarkılar, yeni ürünler, vs. vs. öğrenip, deneyimledim. Madem ben severek takip ediyorum; kendi deneyimlerimi de aylık olarak aktarsam, 'o ay yeni keşfettiğim, severek gittiğim ya da kullandığım, yeni öğrendiğim şeyleri paylaşsam nasıl olur' dedim ve işte bu yazıyla karşınızdayım ve her ayda karşınızda olacağım :)

Ocak ayı içerisinde severek dinlediğim, hatta uzun zamandır arayıp, beğendiğim bir sanatçıya ait olduğunu sevinerek öğrendiğim bu şarkıyı bolca dinledim.

Bir arkadaşımın linkini yollamasıyla tanıştığım bu şarkı ise dinlemekten bıkmayacağım şarkılar arasında..

Ocak ayında kitap konusunda biraz tembeldim. Elimde bitirmem gereken üç kitap varken ben sadece bir tanesini bitirebildim. Her konuda olduğu gibi kitap konusunda da özel bir ayrımım yoktur ama siyasal içerikli kitapların yeri biraz ayrıdır bende. Orhan Miroğlu'nun Kuşatmadan İnfaza Musa Anter Cinayeti kitabı Ocak ayında bitirebildiğim tek kitap oldu. Siyasi gündemimizin karışık olduğu şu günlerde 'Kürt Sorunu'na dair kulaktan dolma değilde, sağlam bilgiler edinebilmek amacıyla tercih ettiğim bir kitaptı. Bir itirafta bulunmam gerekirse kitabı okumadan önce ne Orhan Miroğlu ismini biliyordum ne de Musa Anter ismini. Okudukça sinirden deliye döndüğüm anlarda oldu, uzun uzun düşündüğüm anlarda. Hiç duymadığım birçok olayla ve isimle tanıştım. İnanılmaz bir etki ve kötü bir gerçekle yüzleşmeydi benim için. Ne demek istediğimi anlamanız için ve benim gibi konuya hakim değilseniz kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. 'Konuya tamamen hakim oldum' kesinlikle diyebileceğim bir söz değil ama amacıma giriş kısmında epey faydası oldu.

Aynı zamanda okuduğum kitapları unutmamak adına mutlaka bildiğiniz Goodreads uygulamasını da severek kullanıyorum. Siz neler okudunuz? Ekleyin, kitaplar üzerine daha çok konuşalım.. :)

Aralık sonu bir arkadaşımla gidip keşfettiğim ve Ocak ayı içerisinde de severek gittiğim 21 Cihangir  çalışanlarının sempatikliği ve mekanın tasarımıyla favori mekanlarımdan biri oldu. Özellikle akşamları arkadaşlarınızla keyifli bir müzik eşliğinde bir şeyler içmek isterseniz gayet uygun bir yer. Bana göre tek kusuru; daha fazla müşteri için yapıldığını düşündüğüm dip dibe masalar. Kendi sohbetinizden çok yan masadaki sohbete kulak misafiri olabiliyorsunuz. Bir de şirin mi şirin kediler var yemekten hafif tombul olup, hala sizden yemek bekliyorlar :)


Ocak ayında bolca film izledim ve izlemeye devam ediyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi hemen hemen hepsi Oscar 2016 Adayları. Onlarla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım için bu yazıda bahsetmeyeceğim. Ancak Ocak ayında izlediğim The Intern (Stajyer) filmi sanırım uzun bir süre en sevdiklerim arasından çıkmayacak. Anne Hathaway sevdiğim, tarzını beğendiğim oyuncular biridir. Acemi Prenses filminden sonra mı yoksa The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filminden sonra mı sevmeye başladım emin değilim. Robert De Niro ile olan uyumlarına bayıldım. Filmde Jules Ostin kendi işini kuran ve tam bir işkolik.. Emekli Ben Whittaker eşini kaybetmiş ve oyalanacak bir şeyler aramakta olan yaşlı bir adam. Film, Ben 'in Jules'un şirketinde işe başlamasıyla başlıyor. Dudağınızda tebessümle izleyebileceğiniz bir film.

Filmlerden bahsetmişken bir süredir izlediğim filmleri ve dizileri işaretleyebileceğim, takip edebileceğim bir uygulama arıyordum ve IMDB'nin uygulaması bana yeterli gelmiyordu. Sevemiyordum da pek. Onu sadece filmleri ve dizilerin yeni bölümlerini kontrol etmek için kullanıyordum ki iki farklı uygulamayla karşılaşana kadar. Filmleri işaretleyebileceğim, aynı zamanda izleme listesi oluşturabileceğim TINQ uygulamasının şu an sadece iOS desteği var. Dizilerden belgesellere kadar birçok yapımı takip edebilme imkanı sunuyor. Arkadaş ekleme seçeneği ile de çevrenizdekilerin sevdiklerini, izlediklerini görebiliyorsunuz.

Daha 3 - 4 gün önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştığım bir diğer uygulama ise TV Show Time uygulaması. Sadece izlediğiniz dizileri takip edebildiğiniz, aynı zamanda yeni bölüm geldiğinde bildirim gönderen ve kaçıncı bölümü izlediğinizi işaretleyebildiğiniz, bence çok kullanışlı bir uygulama.

Sanırım biraz uzun bir yazı oldu. Benim bu ay keşfettiklerim içerisinde sevdiklerim bunlardı. Siz neler yaptınız Ocak ayı içerisinde? Neleri severek izlediniz? Nerelere gittiniz?
Uygulamaları kullanırsanız Ayşe Baykal adıyla beni ekleyebilirsiniz. Gün içinde yaptıklarımı, ilgimi çekenleri Snapchat'te ayse.bykl adıyla paylaşıyorum.

Yorumlarınızı ve keşfettiklerinizi merakla bekliyorum :)
Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın :)

Benzer Yazılar

1 Yorum