Parizyen Misin?

12:00

Herkese Merhaba,

Yıllardır; 'Fransız Kadınlarının güzellik sırları', 'Fransız Kadınlarının zayıflama sırları' gibi çeşitli makaleler okuduk, durduk. Hatta en sık tercih ettiğimiz manikürümüz bile Fransız Manikürü. Kısacası Fransız Kadınları bu kadar içimize işlemişken onları yakından tanımamak olmazdı.

Son günlerde 'Parizyen' kelimesini çok sık duyar olduk. Aslında bildiğimiz bir kelime. Parisli.

Kimdir bu 'Parizyen'?



Güne kahve ve kruvasanla başlayan 'Parizyen', gün içinde de ufak öğünler yer. Öğünler ufak olduğu gibi, ufak lokmalar halinde yer ki bu da zayıf olmasının sırrıdır aslında. Ayrıca hemen hemen haftanın 6 günü şık restoranlarda şaraba eşlik eder. Evet, şaraba eşlik eder çünkü şarap içmeyi pek sever. Özellikle şarap, peynir ikilisi vazgeçilmez gıdalardandır onun için.

Her zaman yoğundur Parizyen Kadını. Müze, konser, sergi, arkadaş toplantıları gibi bir çok aktiviteye katılır. Ajandasında boş yer bulabilmek mümkün değildir kısacası. Her türlü konuda bilgi sahibidir. Kitap okumak onun başlıca yaşam biçimidir mesela. Aynı zamanda tüm kadınların ortak 'hobisi' olan alışverişi de hiç atlamaz. Bu yoğunluğunun arasında özellikle güzel havalarda yürümeyi ya da bisiklete binmeyi tercih eder ki yaşadığı şehrin güzelliklerine hakim olabilsin.

Parizyen Kadını aslında duruşuyla, düşüncesiyle ve en önemlisi tarzıyla varolur. Uçlarda yaşamayı sever. Siyah ya da beyaz tercih konusudur. Gri pek Parizyen'lik değildir yani. Aynı zamanda özgüven sahibi ve özgürdür.

Modaya yön vermesiyle bilinir. Uluorta bağıracak şekilde hiç bir markayı giymez. Ama mutlaka sevdiği, tercih ettiği markalar vardır. Onun için önemli olan şey giydiği kıyafetin ya da ayakkabının onu rahat hissettirmesi ve kalitesidir. Aynı kıyafeti iki – üç sene rahatlıkla giyebilir ve bu durumdan hiç gocunmaz. Kendisine neyin yakıştığını, vücuduna neyin uyacağını çok iyi bilir. Güzel olmasa bile yanınızdan geçtiğinde dönüp kendine baktırır. Kendine has bir havası vardır.

Popüler olandan ziyade 'Gerçek'liği tercih eder. Bu yüzden her daim şıktır ve gözümüze farklı görünür.

Aksesuarlarını yerinde ve tarzına göre kullanır. Fular, şapka ve takılar her daim en iyi anlaştığı kombin yardımcılarıdır. Az kıyafeti olması sorun değildir çünkü yeteneği her şekilde en güzel kombini oluşturabilmektir.

Hiç bir Parizyen Kadını içinde bulunduğu durumdan şikayet etmez. Giydiği topuklunun ayağını ağrıttığı duyulmamış, sıkıldığını bilen olmamıştır. Yaşamdan zevk almayı çok iyi bilir. Herkese karşı nazik, ama bir o kadar gizemlidir. İçlerinde her zaman, her şeye karşı büyük bir tutku besler.

90'lı yıllarda Chanel'in marka yüzü Ines de la Frassange yazdığı La Parisienne kitabında en ince detayına kadar 'Parizyen Kadını 'nı anlatmıştır. Kitaba göre bir Parizyen'in sahip olduğu en önemli parça, Chanel'in kırmızı rujudur. Özellikle davetlerde bu ruju kullanır. Buna rağmen günlük hayatta hiç bir şekilde ağır bir makyajla göremezsiniz. Onun için sadelik, en az rahatlık kadar önemlidir.

Aslında Parizyen Kadını hakkında daha bir çok şey sıralanabilir. Daha detaylı bilgiler için bir kaç ufak kaynak;

· Parisian Chic – Ines de la Frassange

· How To Be A Parisian Wherever You Are – Anne Berest

· Parisian's Paris – Philippe Meyer

Sevgi ve Sağlıkla Kalın :)

Not: Bu yazıyı geçen sene Moda Hayat sitesi için yazmıştım.

Benzer Yazılar

0 Yorum