Farelerden Nasıl Kurtuluruz?

08:00

Herkese Merhaba,


Herkesin canını sıkan, ülkemizin acı gerçeğinden bahsederek yaramızı tekrar kanatmayacağım ama tüm vefat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine baş sağlığı diler, ülkece artık acılarımızın son bulmasını temenni ederim.



Yaklaşık üç - dört gündür ailecek bir sorunla uğraşıyoruz. Fare! 

Evimize fare girdi ve nereden girdiğini, ne zaman girdiğini çözemedik ama önce mutfakta duran eşyalarımızı yerlerden parça parça topladık, sonra tıkırtılara kulak kabartmak zorunda kaldık. Sadece varlığını bildiğimiz bir canlı. Kendisi görebilme şerefine nail olamadık. İlk defa başımıza gelen bir durumdu ve hepimiz tedirgindik. Ne yapacağız derken tüm evi; baştan başa çamaşır suyuyla, sirkeli su ile ve özel bir temizleyici ile üç kez bir uçtan bir uca temizledik. İlaçlattık. Sesler kesildi ama bizim tedirginliğimiz bitmedi.

Evi temizlerken fareyi insanlara benzettim. Hayatımızda bir yerden varlığını hissettiren, alttan alttan bir şekilde huzurumuzu kaçıran ve sorunu çözmeye çalıştığımızda hiç olmamış gibi yapan insanlara.

Hayatımda bu tarz insanlarla çok fazla karşılaştım ve karşılaşıyorum. Muhtemelen sizin de hayatınızda bu tip bir insan olmuştur.

Bana kalırsa, amaçları sadece karşısındakinin huzurunu kaçırmak olan bu insanların; tek istediği herkesin mutsuz olması. Nasıl bir düşünce yapısına sahip olduklarını kestiremiyorum ama psikolojik açıdan bir sorunları olduğu ortada.

Mutlu olduğunuz hiçbir anınızda yanınızda yok. Ne zaman mutlu olduğunuzu görse laf batırarak durumu bozmaya çalışır ya da mutsuz olduğunuz zamanları hatırlatır. Devamlı kıyaslama yapar. Sanki yeryüzünde hiç iyi bir şey yokmuş gibi hep kötü şeylerden bahseder. 'Neden böyle yapıyorsun?' demeye kalkıştığınızda da inkar etme suretiyle kabullenmez. Bir üst seviyeyle de sizi suçlar; 'Sen ne yapmaya çalışıyorsun?' diye.

Sanırım yazdıklarımdan bu tür insanlarla ne kadar sık karşılaştığım belli oluyor. O kadar uzmanlaştım ki bu konuda, bu insanlara karşı bir önlem bile geliştirdim.

Sizin de çevrenizde böyle biri varsa yapacağınız en güzel şey; kaçmak. Arkanıza bakmadan kaçın. Uzaklaşın bu insandan. Çünkü size bir faydası olmadığı gibi mutsuzluğunuza da neden oluyor. Olumsuz düşünmenize sebep oluyor ki olumsuz her bir düşünce vücudumuzda çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Amacım bu yazıyla kimseyi küçümsemek ya da insanları yargılamak değil ki böyle bir şeyi yapmak haddime de değil. Kimseyi 'Sen hastasın' diye yaftalamak da tercih ettiğim bir durum değil fakat sadece olumsuzlukları gören bir insanın (pesimistler de dahil bence) psikolojik açıdan bir sorunu vardır. Her şey düzeltilebilir ve değiştirelebilir.

Kaçmak istemiyorsanız, düzeltmek için uğraşın. Onun dilinden konuşun. Sıraladığı her bir olumsuzluğa, bir olumlu düşünceyle karşı çıkın. Aslında yeryüzünün bu kadar da kötü olmadığını anlatmaya çalışın.

Ama dikkat edin; sonunda o sizin aklınızı çelmiş olmasın :)

Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın..

Benzer Yazılar

0 Yorum