Bakış Açısı Oluşturabilecek 8 TED Talks Videosu

09:00

Herkese Selam,

Tahmin edebiliyorum ki birçok kişi 'Sevgililer Günü' furyasına katılıp, kendini yıpratma daha doğrusu ruhunu sömürebildiği kadar sömürebilme aşamasında.

Günün anlamı belki güzel olabilir ama bana göre bir anlamı olmayan ve sadece ticaretleştirilmiş sıradan bir gün. Çünkü birbirini gerçekten seven insanların sadece 'bir gün' birbirlerine hediye verdiğine ya da sevgilerini gösterdiklerine pek inanmıyorum. İnanmak da istemiyorum.

Belki kız arkadaşlarımız bizim ruh eşimizdir ve erkekler sadece eğlenebileceğimiz kişilerdir. * Carrie Bradshaw - Pinterest


Ama asıl konum sevgililer gününde 'sevgilim yok', 'bir gül bile alanım yok' tribinde olanlarla ilgili.

Yapmayın! Bunu kendinize yapın!

Bazı sözleri sürekli duyunca anlamsızlaşır, gerçeklik payı unutulur. 'Hayat, bunun için çok kısa!' gibi mesela. Devamlı kullandığımız bu sözü hangi birimiz dikkate alıyoruz? Neredeyse hiçbirimiz! Ama gerçeklik payı konusunda haklı olduğunu, biraz düşününce fark edebiliyoruz.

Evet! Hayat, kendimizi tripten tribe sokmak için oldukça kısa.

Hepimiz zaman zaman hayata karşı depresif olup, kendimizi negatifliğe sürükleyebiliyoruz ya da motivasyonumuzu kaybedip; nerede, ne yapıyorum gibi soruların ucunu kaçırabiliyoruz. Ama biliyoruz ki bunları yenmek, daha sağlıklı düşünebilmek de bizim elimizde.

Aşağıya 8 adet TED Talks videosu linki bırakıyorum, biraz olsun motivasyonunuzu bulabilmeniz; kendinizi fark edebilmeniz ve ucunu kaçırdığınız sorulara cevap bulabilmeniz adına.

1. Tony Robbins - Why We Do What We Do
2. Brene Brown - The Power of Vulnerability
3. Amy Cuddy - Your Body Language Shapes Who You Are
4. David Kelley - How to Build Your Creative Confidence
5. Elizabeth Gilbert - Success, Failure and the Drive to Keep Creating
6. Brene Brown - Listening to Shame
7. Matt Cutts - Try Something Now For 30 Days
8. Meaghan Ramsey - Why Thinking You're Ugly is Bad For You

Biz istemediğimiz sürece kimse bizi bir yerlere getirmez ya da istediklerimizi önümüze sermez kaldı ki sererse de bir kıymeti kalmaz. Çünkü insan, bir şeyi başardığı zaman kendi varlığından emin olur. 



İngilizce olmaları sizi korkutmasın çünkü Türkçe altyazı seçeneği var.

Umarım Sevgililer Günü vesilesiyle siz de ufak da olsa bir 'farkındalık' yaratabilirim.

Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın! ❤



Benzer Yazılar

2 Yorum

  1. Güzel bir noktaya parmak basmışsın! İnsanlar -özellikle genç kızlar- kendi kendilerine yetebileceklerinden bi haber yetişiyorlar. Hâlbuki kendine yetebilen insan çok da mutlu olabilir, farkında değiller. Tabii hayatlarındaki insanlar tam da kendilerine göreyse ne alâ. Yok değilse... :)) Gereksiz günlerin başını çeken bu günün, günün birinde yok olup gitmesi dileğiyle. 29 yıldır bir kere bile umrumda olmadı, hiç olmamaya devam etmesi dileğiyle. Tekrar tekrar ellerine sağlık, çok farklı ve bilgi kokan bir yazı olmuş! ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, çok haklısın! Umarım bir gün unutulur :) Çok teşekkür ederim ♥

      Sil