52 Hafta 52 Değişim - 14. Güne Not Düş!

23:34

Herkese Selam,

Çocukluğumda, hemen hemen her akşam babam elinde defter devamlı yazardı. İmrenirdim ne yazdığını bilmeden. Biraz daha büyüdükçe anladım ki gün boyunca ne yaptığını, kimlerle ne görüştüğünü vs. yazarak güne not düşüyormuş. Şimdilerde bile dönüp baktığında o gün neler yaptığını, neler olduğunu anbean biliyor. Bir tür tarihe not düşüyor aslında. 

Elim kalem tutmaya başladığından beri aynı şekilde güne not düşmeye başladım. Eskiden sadece günle ilgili not düşerken, şimdilerde güne dair hissettiklerimi yazıyorum. Kimseyle paylaşmak istemediğim, ki hepimizin içinde yaşadığı duygular mutlaka var, duyguları sadece bir kağıda ortak ediyorum. 

Yeni görev geliyor... ☺


14. Görev; 18.03.2019 - Güne Not Düş.



Tek ihtiyacımız olan bir defter ve bir kalem. Bu anı daha da özelleştirmek tabii ki elimizde. Mesela şık bir defter ve bir dolma kalem ile kendimize verdiğimiz değeri arttırabiliriz ki bu durum bile iyi hissetmemizi sağlar. Yatmadan hemen önce güzel sakin bir müzik eşliğinde bırakalım da gün boyunca içimizde birikenler kağıda dökülsün. O gün neler yaşadığımızın, neler hissettiğimizin, nelerin gerçek, nelerin sahte olduğunun sorgulamasını yapalım. Bir gün sonrası daha güçlü gelecek. Çünkü yaşadığımız günden ve en önemlisi hissettiklerimizden birer ders çıkarıyor, nefesimizin farkına varıyoruz. Aldığımız nefesi fark edemeden yaşadığımız için her geçen günün nasıl geçtiğini, bize ne kattığını anlayamıyoruz. Durup düşünecek zamanı yaratmıyoruz. Güne düşeceğimiz her notla düşünecek zamanı yaratacağız. 

3-4 cümle de olsa, bir paragraf da olsa mutlaka bir şeyler karalayın ve mümkünse teknolojik aletlerden uzak bir şekilde kağıt ve kalemle yapın. Kağıdı elinizin altında hissedin. Yazmak, en güzel terapi yollarından biri. Bu ücretsiz terapiyi uygulamak için neyi bekliyoruz ki!

Hadi günlere not düşüyoruz ve nefesimizin farkına varıyoruz. 

Sevgiyle ve sağlıkla kalın ❤

Bir de blogta kalmak ve yazılardan haberdar olmak için yandaki 'E-Mail Gönderelim' kutucuğuna mail adresinizi bırakmayı unutmayın!

Benzer Yazılar

0 Yorum